EZ AZ OLDAL VISZONTELADÓ PARTNEREINKNEK SZÓL

Telefonon ( +36 30 933-6159 ), e-mailben vagy akár SMS-ben is adhat le rendelést. Ha nem akar lemaradni egyetlen akciónkról sem, akkor kérjük küldje el nekünk azt az e-mail címet, melyre az értesítő körleveleket kéri. Ha kérdése van hívjon vagy írjon! Örömmel fogadjuk javaslatait is.     iroda@microlife.hu

Kérdések, melyekre segítünk válaszolni, helyzetek melyekben segítünk eligazodni (tartalom folyamatos feltöltéssel).
1, Meddig bírják az elemek? A vérnyomásmérőinkhez csomagolt tartós alkálielemek napi két mérést feltételezve legalább egy évig használhatók.
2, A 72 órás csere félreértelmezése. A vásárlókban tévesen él az ismeret, hogy 3 napon belül vissza kell venni a terméket. Ez kizárólag akkor van így ha a vásárlást követő 3 napon belül garanciába tartozó meghibásodás keletkezik és ez az üzletben felismerhető a visszahozott terméken. Tehát nincs kötelező csere akkor ha "nem tetszik, másikat szeretne" vagy a panaszolt hiba nem igazolható, netán azért történt a meghibásodás mert rosszul használta, leejtette, tönkre tette. Például: nem pontos -mondja a vevő de ezt a boltban nem lehet megállapítani. Ilyenkor a készüléket a szervizzel meg kell vizsgáltatni. Ennek idéjét ami lehet több mint 3 nap, a vásárló tűrni köteles. Azonban ha jogos a panasz, akkor a 3 napon belül visszahozott készüléket a szerviz nem javítja, hanem a vásárló részére másik új készüléket kell kiadni. Tehát az eladónak joga van meggyőződni a reklamáció valóságtartalmáról és nem kötelező "bemondásra" hibás terméket azonnal cserélni. A 3 napos cserejogosultság nem az azonnali elintézést jelenti, hanem azt, hogy ha jogos a reklamáció akkor azt nem garanciális javítással, hanem a készülék cseréjével kell rendezni.
A mi hozzáállásunk: Tudjuk, hogy inget vagy cipőt a jóindulatú kerekedő kicserél három vagy akár több nap után is. De fehérneműt ő sem. Az orvosi készülék speciális termék. Gondoljon bele! Visszavesz egy vérnyomásmérőt amit elvittek a boltból és ön nem tudhatja mi történt vele. Feltételezi, hogy semmi különös, pedig akár bele is piszkálhattak. Hogyan adja majd el ezt a készüléket egy következő vásárlónak? Úgy mint original vagy megemlíti, hogy egy vevő már két napig használta? Ha lekiismeretes akar lenni akkor elküldi a visszavett készüléket a szervízbe pontosságellenőrzésre, bevizsgálásra. Kinek a költségére? Véleményünk szerint, ha egy termék valóban hibás, akkor azt ilyenkor vissza kell venni, ki kell vonni a forgalomból. Egyébként pedig a vásárlónak kell megfontolt döntést hoznia. Ha a boltból már elvitte, akkor az ővé. Otthon vízbe ejtheti, rátüsszenthet, kutyája megnyalhatja, a mandzsettát felteheti a bőrbeteg családtagra, de vissza már ne hozza a készüléket, mert a következő vevőt csapnánk be az eladáskor. Ugye ön se venne használt fogpiszkálót? :-)
3, A garanciális idő alatt 1 alkalommal díjmentesen végezzük a pontosságellenőrzést. Abból indulunk ki, hogy bár a jótállási idő alatt a gyártási hibák kijavítása ingyenes, a pontatlanságra vonatkozó reklamációk szinte mindig alaptalanok. Tehát ebben az esetben nem adatik meg a vásárlónak, hogy akár havonta behozza garanciális igénnyel a készüléket és a szerviz ezt mindig ingyen ellenőrizze. A reklamációk befogadásának első kritériuma, hogy az megalapozott vagy sem. Ha egy készüléken valami nem működik, akkor az legtöbbször egyértelműen észlelhető. Még ilyenkor is kérdéses, hogy gyári hiba áll fenn vagy helytelen használat miatt következett be a hiba. Ez utóbbi nem garanciális. A "nem mér pontosan" reklamációk alapja gyakran a "szomszéd készülékével mást mértem" vagy az "orvosom mást mért" indoklás. Mivel a vérnyomás állandóan változik, ezért a laikusok általi, különböző időpontokban, különböző körülmények között mért vérnyomásértékek összevetése és annak felismerése, hogy ezek nem egyformák, nem képezi jogos reklamáció alapját, hiszen a jelenség természetes. Tudni kell, hogy a kiváló minőségű vérnyomásmérő készülékek pontossága csak úgy magától nem állítódik el. Természetesen nem zárkózunk el a vásárlói igények kielégítésétől, de a pontosságellenőrzés esetében garanciális idő alatt a további ellenőrzéseket csak úgy végezzük, hogy alaptalan kifogás esetén a díjat ki kell fizetni.

A jobb áttekinthetőség érdekében kigyűjtöttük ide azokat a tulajdonságokat, melyek az elektronikus működésű Microlife vérnyomásmérőkre vonatkoznak.

• A Brit Hipertónia Társaság nemzetközileg elfogadott előírásai szerint klinikailag ellenőrzött, kiváló mérési pontosság.
• Vérnyomás- és pulzusmérés.
• Nagy kijelző, könnyen leolvasható adatok.
• Téves adatokat nem közöl, ha a mérés nem sikerül hibajelzést ad.
• A legmodernebb oszcillometrikus mérési eljárás.
• Teljesen automatikus felfújás és leeresztés az automata készülékeknél.
• Elemekkel működik, de gond nélkül használható újratölthető akkumulátorokkal is. Tudvalevő, hogy az elemek feszültsége 1,5 Volt, míg az akkumulátoroké 1,2V. Az általánosan alkalmazott 4db elem feszültsége együttesen 6V. Ugyanez akkumulátorok esetében 4,8V. A Microlife vérnyomásmérők ezzel az alacsonyabb feszültséggel is hibátlanul működnek.
• Lemerült elemeknél letilt, tehát a gyenge elemek miatt rossz mérés nem történhet. Az elemek kicserélése egyszerű.
• Adapter is használható. Fontos, hogy a gyártó által ajánlott adaptert használja. A kereskedelemben kapható olcsóbb típusok feszültsége ingadozik és sokszor a zavarszűrése sem megfelelő.
• Használatot követően ha elfelejtik kikapcsolni, néhány perc után automatikusan kikapcsol.
• Könnyen felhelyezhető mandzsetta. Külön vásárolható kisméretű és nagyméretű mandzsetta is, vékony ill. vastag karra.
• Igényes kivitelű, jól olvasható, használati útmutató füzet. A készülék működését teljeskörűen ismerteti.
• Szervizszolgáltatás és alkatrészek biztosítottak. A készülékek sok éven át használhatók.
• A készülékek csomagolása az elemeket is tartalmazza.
• Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb készülékhez tárolótáska is tartozik.

A Microlife vérnyomásmérő készülékek értékei, nyújtott szolgáltatásai

- Kiváló ár/érték-arány.
- Hatalmas kijelző, nagy számokkal. (típusfüggő)
- Szabálytalan szívritmus észlelése, kijelzése (a nem pitvarfibrillációt szűrő vérnyomásmérőknél).
- Pitvarfibrilláció észlelése, kijelzése (BP A150AFIB; BP A200 AFIB; BP A6 PC készüléknél).
- Számítógépes kapcsolat, szoftver (BP A200; BP A200 AFIB; BP A6 PC készüléknél).
- Cipzáras tárolótáskával csomagolva. Ingyenes vérnyomáskiértékelő szoftver.
- Magyarországi szerviz, vevőszolgálat Budapest központjában.
- 5 év garancia a készülékre, 2 év garancia a mandzsettára. (típusfüggő)

Eladáskor segíti az ismertetést, hogy a készülék dobozán látható jelzésekből lehet "puskázni". Íme:

Részletes magyarázat:
5 év garancia: Az általános 3 évnél hosszabb jótállás foglaltatik a készülék árában.
Validáció: A nemzetközileg elfogadott klinikai tesztek alapján lefolytatott vizsgálat igazolja, hogy a készülék mérési adatai az orvosi elvárásoknak megfelelő pontosságúak.
Mandzsetta: A dupla átfogású mandzsetta haszna, hogy vastagabb karral rendelkező családtag esetén nem kell számára külön, nagyméretű mandzsettát venni. (árelőny!)
Szívritmus: A szabálytalan szívritmus kijelzése arról tájékoztat, hogy mérés során a pulzusok üteme nem volt egyenletes, hanem némelykor szaporább vagy lassúbb, kihagyásos lüktetést észlelt a készülék.
Pitvarfibrilláció: A leggyakoribb ritmuszavar. A pitvarfibrillációban a szív szabályos ütemét biztosító szinusz csomó működése kiesik, és egy a pitvarokból eredő kaotikus, szabálytalan elektromos tevékenység veszi át a szívösszehúzódások vezérlését. A kamrák szabálytalan ritmusban és legtöbbször túl gyorsan húzódnak össze. A nem vagy nem megfelelően kezelt pitvarfibrilláció szövődményekhez vezethet, mint a szívelégtelenség vagy a szélütés (stroke) - ami legsúlyosabb szövődmény. A stroke a szívből kiinduló vérrög, embólia következtében alakulhat ki, mely elsősorban a bal pitvarban és a pitvari fülcsében keletkezhet.
MAM technológia (Microlife Analizált Mérés):
• Az «MAM-technológia» a vérnyomás ellenőrzésének optimális megbízhatóságú, új típusú koncepciója.
• A megnövekedett mérési pontosságot háromszori mintavételes mérés adatainak elemzésével érjük el.
• Az új rendszer az orvos számára helytállóbb értékeket szolgáltat, és azokat megbízható diagnosztikák felállításához és a magas vérnyomást gyógyító terápiához lehet használni.
Miért MAM?
• Az emberi vérnyomás nem állandó, folyamatosan változik
• A mérési eredményekben szórás mutatkozik.
Legfontosabb előnyök:
• A szórás csökkenthető
• A mérést megelőző pihenés kevésbé szükséges
• A mozgással előidézett változások csökkennek
• A mandzsetta felhelyezése által kiváltott hatásoknak a csökkentése
Gyógyászati vonatkozású előnyök:
• Nagyobb pontosság
• A beteg által meghatározott megbízható önellenőrzési adatok az orvos számára
• Biztonságos hipertenziós diagnosztika
• Megbízható terápia-felügyelet
Mérési sorozat:
• A teljes mérési ciklus kevesebb mint 3 percig tart, szemben az 1,5 perces egyedi méréssel.
• Egyedi eredmények kijelzésére nem kerül sor
• Az adatelemzés eredményének megfelelően egy 4. mérést lehet alkalmazni.
Memória: A készülék a mérések adatait (szisztolés és diasztolés érték, pulzusszám) tárolja. Ha megtelt a memória és újabb mérés történik, akkor a legrégebbi mérés kitörlődik. Mindig az utolsó néhány mérés nézhető vissza. 1-es helyen a legfrissebb és sorban tovább a többi.
Dátum és idő: Első használatkor be kell állítani az órát! Ettől kezdve minden mérés időpontja bekerül a memóriába. A mérések naplószerűen nézhetők vissza. Tehát nem csak 1-es, 2-es, ...stb. sorszámmal jelölve, hanem dátummal ellátva.
Elemek: Amikor az elemek már kb. 3/4 részben lemerültek, a készülék előre értesít, hogy legyen idő beszerezni az újakat. Amikor az elemek teljesen lemerülnek, a készülék letilt, hogy e miatt rossz mérés ne történjen.
Akkumulátorok: Az elemek feszültsége 1,5 Volt, míg az akkumulátoroké 1,2V. Az általánosan alkalmazott 4db elem feszültsége együttesen 6V. Ugyanez akkumulátorok esetében 4,8V. A Microlife vérnyomásmérők ezzel az alacsonyabb feszültséggel is hibátlanul működnek.
Adapter: Fontos, hogy a gyártó által ajánlott adaptert használják. A kereskedelemben kapható olcsóbb típusok feszültsége ingadozik és sokszor a zavarszűrése sem megfelelő.

Microlife Magyarország Kft. | 1092 Budapest, IX. Thaly K. u. 22-24. | Tel.: 705-3070 | Mobil: +36 30 933-6159 | iroda(at)microlife.hu